Bredewater 26 - 2715 CA Zoetermeer - 079-200 2 200 - info@huisartsenpraktijk-entree.nl

Mijngezondheid.net

MijnGezondheid.net (MGn) is een website waarmee u gemakkelijk een aantal dingen online met ons kunt regelen. Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak bij ons maken of herhaalrecepten aanvragen. Ook kunt u via MGn een samenvatting van uw eigen dossier bekijken en labuitslagen inzien. Wilt u ons een vraag stellen, maar is het niet nodig om daarvoor een afspraak te maken? Stuur ons dan via de beveiligde verbinding van MGn een e-consult en u krijgt via diezelfde beveiligde verbinding antwoord van ons. Het grote voordeel is dat u al deze zaken kunt regelen waar en wanneer het u uitkomt.

Om gebruik te maken van MGn heeft u DigiD nodig. Als u dit nog niet heeft, kunt u dat aanvragen op de website www.digid.nl

Als u zich wilt aanmelden voor gebruik van MGn, gebruik dan het aanmeldformulier (link) op deze pagina. Wilt u meer informatie over MGn, kijk dan op de website home.mijngezondheid.netMaak online een afspraak met uw huisarts. Een afspraak maken kan 24 uur per dag; deze afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts te staan. U kunt de afspraak toevoegen aan uw eigen agenda en via de mail een bevestiging en herinnering ontvangen. Let u wel op de spelregels voor het maken van een afspraak:

  • online een afspraak maken is niet geschikt voor ernstige of spoedeisende klachten (bel ons dan gewoon op);

  • houd rekening met de lengte van de afspraak. Een standaardafspraak is 10 minuten, dan is er ruimte voor het bespreken van één klacht. Heeft u meer klachten of wilt u een gesprek, kiest dan voor een afspraak van 20 minuten;

  • voor bijzondere afspraken, zoals het inbrengen van een spiraaltje of een kleine chirurgische ingreep, moet u bellen voor een afspraak.

U kunt uw herhaalmedicatie eenvoudig online aanvragen. Doe dit wel op tijd, zodat u niet zonder medicijnen komt te zitten. Vanuit MGn kunt u ook geneesmiddelinformatie bekijken of zelf een medicatiepaspoort uitdraaien als u op reis gaat of bijvoorbeeld naar een specialist in het ziekenhuis moet.

Via MGn kunt u een samenvatting van uw medisch dossier bekijken. Deze informatie kunt u delen met derden (zoals bijvoorbeeld een specialist in het ziekenhuis) of uitprinten; U kunt desgewenst deze informatie ook delen met de gemeente als u een WMO aanvraag doet of met een (letselschade) advocaat of UWV als dit nodig is; Denk hier goed over na, artsen hebben altijd een beroepsgeheim, dit geldt niet (altijd) voor andere beroepsgroepen;

In uw dossier houden wij ook bij of u overgevoelig bent voor bepaalde stoffen. Ook andere bijzonderheden of uw behandeling en medicatiegebruik, vermelden wij in uw dossier. Via thuisarts.nl vindt u betrouwbare aanvullende informatie.

Als u geen tijd heeft om langs te komen of te bellen of als u een consult niet nodig vindt, kunt u via MGn een bericht naar ons sturen, een zogenaamd e-consult. U ontvangt ons antwoord dan ook in de beveiligde omgeving van MGn.

Heeft u bloed laten prikken of urine ingeleverd voor onderzoek? De uitslagen van laboratoriumonderzoeken kunt u online bekijken via MGn. Wij snappen dat de cijfers soms te ingewikkeld zijn, de dokter typt altijd een analyse van deze uitslagen in uw dossier. Vaak vervangt dit een verder consult omdat het uw vraag beantwoordt. Dit is zowel voor u als voor ons makkelijk; Mocht u vragen hebben over de analyse van de dokter: schroom dan niet om tóch contact op te nemen, via een e-consult, fysiek of telefonisch;